vruchtbare aarde


Haspengouw staat al eeuwen bekend om zijn vruchtbare grond…

Als telers van de n-de generatie hebben wij ons gespecialiseerd in fruitproductie: wij telen peren, appels, kersen, aardbeien, rabarber en sinds kort ook frambozen en blauwe bosbessen.

Een groene onderneming


Onze passie voor het land en onze kennis van wat de natuur nodig heeft, hebben ons tot een ecologische aanpak gedreven.

Zo hebben we levende hagen en met gras bezaaide stroken aangeplant om verspreiding van onkruid tegen te gaan en een habitat te bieden aan een ware kleine wilde fauna, waaronder zeer nuttige insecten.
Om waterverspilling te vermijden geven we de voorkeur aan druppelbevloeiing, een systeem dat de evaporatie beperkt.

 

Onze bomen en planten zijn plaatselijke variëteiten die we kozen omwille van hun hoge natuurlijke weerstand tegen ziektes en schadelijk wild. Om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te beperken, passen wij een geïntegreerde bestrijding toe: we beheren de aanwezigheid van nuttige insecten en installeren nestkastjes om vogels aan te trekken die de natuurlijke vijanden zijn van schadelijke insecten. Daarnaast dunnen we de vruchten uit om de belasting van de bomen te verlichten wat hun natuurlijke weerstand tegen ziektes vergroot.

Onze beloftes


Een gezonde teelt: onze passie en onze trots!

Vrije toegang: onze velden staan open voor u en wij zullen ze u in alle transparantie helpen ontdekken.

 

Onze sappen bestaan gegarandeerd voor 100% uit vruchten: geen toegevoegde suiker, geen verdunning met water, geen additieven van welke soort dan ook.

 

Optimale rijpheid: door geregeld het veld in te gaan om te oogsten, met soms zelfs twee pluksessies per dag, garanderen wij dat de vruchten die we gebruiken altijd perfect rijp zijn Zo geven ze de beste smaak af.